Griekse Yoghurt Aardbeien Taartje

Griekse Yoghurt Aardbeien Taartje

Macro’s voor een halfje: 580cal., 7khd, 54gr vet en 16gr eiwit

Griekse Yoghurt Aardbeien Taartje maakte ik vorig weekend al uit nood haha. Mijn Griekse Yoghurt stond al vrij lang open en moest dus op. T is een mini taartje past in een springvormpje van 12cm. Ooit gekocht bij Kik in Duitsland en bij de Wibra zag ik ze laatst.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

Bodem:

Vulling:

BEREIDINGSWIJZE

Bekleed de bodem van het springvormpje met een laagje bakpapier. Smelt de roomboter, ik doe dat zelf 30 seconden in de magnetron. Meng de koekkruiden door het hazelnootmeel en doe het vervolgens bij de gesmolten boter. Druk dit in het springvormpje en bak dit 10 minuutjes op 180°.

Week 2 blaadjes gelatine in een klein laagje water. Ongeveer 5 minuutjes staat op mijn verpakking. Meng de griekse yoghurt met 75ml slagroom en de whey goed door elkaar. Doe er een paar druppels zoetstof bij en proef. Ik hou van zoet, jij misschien niet.

De overige slagroom verwarm je even in een pannetje, doe de gewelde blaadjes gelatine erbij zodat het oplost. Gaat heel snel. Doe dit beetje bij de rest van de vulling en proef nog eventjes. Doe de vulling op de bodem en zet in de koelkast. Ik maakte het ‘s avonds en nam het de volgende dag mee naar mijn werk.

GY-Aardbei Taartje met Schuimpjes en Cacaonibs
GY-Aardbeientaartje met Schuimpjes en Cacaonibs.

Ik ontbijt thuis met 2 kopjes slagroom met senseo en neem dan in mijn eerste pauze mijn ontbijt. Dit was mijn ontbijt. De andere helft heeft mijn zoon van 14 opgegeten.

Variatietip

Gebruik amandelmeel ipv hazelnootmeel

23 comments

 1. Vraagje. Ik heb geen wey in huis. Ook nog nooit gebruikt. Is het noodzakelijk of kan ik er iets anders voor gebruiken. En waar haal ik anders de Wey?

  1. Hoi, Het zorgt er mede door dat er een smaakje aankomt, ik zou t zelf niet weglaten. Als je op het ingrediënt klikt ga je naar de website waar ik t meestal bestel. Dit soort poeder hebben ze tegenwoordig ook bij de Action en bij het Kruidvat.

   1. Ik kon de wey niet meer vinden bij de Action en bij de reform winkel is het 25 euro per pak ofzo. Daarom heb ik het volgende gedaan; vanille essence erdoor en een aardbei in stukjes gesneden. Was ook heerlijk, als je er inderdaad maar een smaakje aan geeft en kan prima met een essence. Dank voor het recept Rita, neem mooi mijn eigen gebakje mee nu ik op verjaardagsvisite ga.

  1. Staat erbij……..macro’s voor een halfje: 580cal., 7khd, 54gr vet en 16gr eiwit. Het is een minitaartje van 12cm gedeeld door 2.

  1. Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

 2. Hoi Rita. Misschien een rare vraag, maar moet de slagroom eerst stijfgeklopt worden voordat de griekse yoghurt en whey er door moet?

 3. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 4. There are some interesting points in time in this article but I dont know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

 5. vraagje ken ik ook een blik gebruiken van 26 cm …
  en hoeveel gr is het dan van alle ingrediente want wil het graag maken voor een verjaardag

  1. Hey Wendy….leuk…oei das wel altijd lastig ik zou denken dat je het beste het recept kan verdriedubbelen. Dus 150gr meel, 75gr roomboter, 3 tl koekkruiden. 600gr Griekse Yoghurt, 300ml slagroom, 45gr Whey aardbei en 6 blaadjes gelatine. Ik heb het met water getest net dus t zou moeten lukken in een springvorm van 26cm. Succes

 6. Hier op een variatie gemaakt
  Citroen yoghurt met limoen gelei
  Schil van citroen en sap van een halve citroen bij de yoghurt gedaan.
  Limoen gelei van bolero gemaakt

 7. Op de verpakking van de Whey staat dat je het binnen 20 minuten moet nuttigen. Weet iemand waarom?
  Wat kan er mis gaan dan als je dat dus niet doet?

  1. Uhm op mijn potten en zakken Whey staat het niet…….misschien de vraag neerleggen bij de fabrikant van de Whey die jij gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.