Gevulde Brownie gedipt in chocolade 24stuks
Macro’s per stuk met dip: 120cal., 0.8khd, 13.9gr vet en 2.7gr eiwit
Gevulde Brownie gedipt in chocolade zijn heerlijke zachte chocoladecakjes met een hard buitenlaagje. Bewaren in de koelkast of diepvries. Niet te lang wachten met opeten na het ontdooien. Dan zijn ze t lekkerste.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
Brownie:
- 90gr Amandelmeel 3.33khd
- 2 el Griekse Yoghurt 10% vet 0.96khd
- 120gr Naturel Roomkaas 2.88khd
- 2 grote Eieren
- 30gr Cacao 3.33khd
- 2 tl Bakpoeder 2.29khd
- Zoetstof naar smaak (Proeven dus)
Vulling:
- 150ml Slagroom 4.65khd
- 50gr Roomkaas 1.2khd
- 4gr Gelatinepoeder, Gelatinepoeder (Runder) (of 3 blaadjes Gelatine)
- 15ml KoudWater
- 15ml Heet water
- Zoetstof naar smaak
- 1tl Vanille-aroma 2khd
Dipping = Optioneel – Kun je dus ook weglaten
- 80gr Cacaoboter
- 80gr Kokosolie
- 30gr Cacao
- ¼tl Pepermuntextract (ook optioneel dus niet perse nodig)
BEREIDINGSWIJZE
Zet de oven vast aan om voor te verwarmen op 180° (hetelucht heb ik).
Doe alle ingrediënten voor de brownie bij elkaar in een mix kom, en mix dat goed door elkaar. Hoeveel zoetstof je moet gebruiken is persoonlijk. Begin met ½tl zoetstof en proef. Het mag iets zoeter zijn dan je lekker vind omdat door het bakken de zoetkracht nog wel wat afneemt. Doe het beslag in een bakvorm. Ik gebruik daarvoor een wegwerpspuitzak zonder spuitmond. Die bestel ik Online per 100st. Bij de Wibra verkopen ze ze ook soms.
Bak de brownies 30 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Voor de vulling begin je met de gelatine. Ik gebruik zelf altijd gelatinepoeder van dr Oetker (0oit een kiloverpakking gekocht bij de Makro). Dat moet eerst een minuut of 10 wellen in een eetlepel koud water. Klop ondertussen de slagroom samen met de roomkaas tot een kontvrije massa. Gewoon zo bij elkaar je hoeft niet eerst de slagroom op te kloppen. Los de gewelde gelatine op in een eetlepel heet water en giet het al mixend bij de slagroom en roomkaas. Doe er nu zoetstof bij, en weer proeven of het zoet genoeg is. Leg de puntzak heel eventjes in de koelkast.
Snij de kapjes (dat wat boven de bakvorm is uitgekomen) van de afgekoelde brownies af. En leg die eventjes apart. Die gaan strax bovenop.
Haal de spuitzak met vulling uit de koelkast en spuit op elke brownie een laagje vulling. Dek de vulling af met het afgesneden kapje. Zet de brownies in de koelkast zodat ze vulling kan uitharden. Ze zijn al klaar en erg lekker om zo op te eten.
Wil je ze gedipt dan ga je verder met de volgende stap.
Smelt de cacaoboter met de kokosolie au-bain-marie. Bij au-bain-marie hang je een schaaltje in een pannetje met een laagje water. Dat water breng je langzaam aan de kook. Als de cacaoboter met de kokosolie is gesmolten doe je er de cacao en ¼tl Pepermuntextract bij. Laat afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur en roer tussendoor even door.
Pak een brownie vast tussen 2 vingers en dip die om en om in de Chocolade. Leg op een stukje bakpapier zodat de chocolade kan uitharden.
Als je alle Brownies hebt gedaan, kun je ze eventueel nog een keertje dippen. In de koelkast of diepvries bewaren is het beste.
Geef een reactie