Frikandel Omelet Speciaal
Macro’s: 712cal., 8khd, 55gr vet en 41gr eiwit
Frikandel Omelet Speciaal Koolhydraatarm lekkere snelle hap zonder je schuldig te voelen als je kha leeft.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten
- 2 Ovenfrikandellen 3.6khd
- 3 Eieren (ik heb altijd maat L)
- 20gr Zaanse Mayonaise 0.3khd
- 30gr Ketchup 1.6khd
- 30gr Ui 2khd
- 35gr Ijsbergsla
- 1el Ghee of Kokosolie of Roomboter
Bereidingswijze
Pak de frikandellen uit de diepvries, ontdooi ze in de magnetron. Snipper het uitje en klop de eieren eventjes los met een garde of gebruik 2 vorken. Snij de frikandellen in dunne plakjes. Snij een paar plakken sla van een krop.
Verhit in een koekenpan de ghee (of kokosolie of roomboter). Bak de plakjes frikandel een beetje bruin, draai de plakjes om (ja 1 voor 1). Als de andere kant ook begint te bruinen giet je voorzichtig de geklutste eieren eroverheen. Doe een deksel op de pan en laat langzaam garen. Eventueel nog een keer omdraaien. Dat gaat het beste door de omelet op de deksel te laten glijden en dan weer op zijn kop terug de pan in gooien.
Als de eieren gestold zijn is je frikandelomelet klaar laat op een bord glijden en smeer de mayonaise en de ketchup erop. Strooi er wat gesnipperde ui en ijsbergsla op en val aan.
Variatietip ?
Maak m met maar 1 frikandel en gebruik maar 2 eieren
Geef een reactie