Fluffy Low Carb Chocolate Pancakes

Fluffy Low Carb Chocolate Pancakes

Macro’s per stuk: 78cal. 1.1khd, 5.4gr vet en 5.7gr eiwit

Deze pannenkoekjes smaken wel eiig, dat kan ook niet anders aangezien het voornamelijk bestaat uit ei. Door er chocomousse bij te eten vind ik dat niet erg. Je kunt ze invriezen wat ik persoonlijk wel makkelijk vind. Als ik dan weer eens niet weet wat ik wil eten dan duik ik mijn diepvries (schatkist) in en vind daar altijd wel deze pancakes of deze pannenkoekjes.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 8 Stuks

  • 34gr Cacao 3.08khd
  • 1tl Cream Of tartar 2.4khd
  • ½tl Backingsoda
    (of ipv de cream of tartar + Backingsoda gebruik je een 1½tl Bakpoeder)
  • 40gr StevialaFrost 
  • 4 eieren maat L (220gr had ik)
  • 120gr Ricotta (of bij Lidl , Italiaanse weken) 3.6khd
  • Kokosolie om te bakken

BEREIDINGSWIJZE

Meng met een garde de droge ingrediënten. Meng daarna in een andere kom de eieren met de ricotta. Voeg de droge ingrediënten toe en klop nog even tot een mooi geheel.

Verhit wat kokosolie in een koekenpannetje, en leg daar een serveerring in en vul het met 52gr van de mix. Ik weeg altijd alles en dus heb ik het beslag gewogen en gedeeld door het aantal pannenkoekjes wat ik wilde maken.

Bak op laag vuur (stand 4 inductie) met een deksel op de pan tot het pannenkoekje volledig is gestold. De eerste paar draaide ik nog om maar eigenlijk hoeft dat niet.

Voor de decoratie heb 50ml slagroom gemengd met 15gr mascarpone en een tl cacao. Ik gebruik een Mini Blender met het platte mes klopt bij de chocomousse binnen een paar seconden. Ik spatel het daarna over in een spuitzakje met een spuitmond en decoreer zo mijn eten. Een paar bramen en aardbeien erop, StevialaFrost en smullen maar.

In de koelkast 5 dagen te bewaren of in de diepvries voor langer

FluffyChocoladePancakes
FluffyChocoladePancakes

Origineel recept: https://ketodietapp.com/Blog/post/2016/06/20/fluffy-low-carb-chocolate-pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.