Feta salade met olijven, champignons en paprika

Feta salade met olijven, champignons en paprika

Macro’s: 566cal., 9khd, 42gr vet en 17gr eiwit met mijn ingrediënten.

Feta salade met olijven, champignons en paprika. Geïnspireerd door een Griekse salade een lekkere variant om mee te nemen of gewoon thuis voor bij de lunch. Ik heb deze salade al een aantal keren gemaakt en hij blijft erg lekker. Ik heb de mooie Monbento Original Bentobox in de kleur Matcha. Daar blijft de salade echt vers in doordat deze zo goed afsluit.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 1 persoon

  • 80gr Ijsbergsla 1.36khd
  • 1 Tomaatje (50gr) 1.5khd
  • 70gr Komkommer 1.3khd
  • Stukje Rode Puntpaprika (33gr) 1.5khd
  • 50gr Olijven  0.3khd
  • 70gr Feta  0.1khd
  • 50gr Champignons  0.2khd
  • 15gr Roomboter 0.15khd
  • 19gr Ui 1.3khd

Dressing

BEREIDINGSWIJZE

Snij de ijsbergsla, ui en de rode puntpaprika in dunne reepjes. Halveer het tomaatje en lepel de pitjes eruit. Die maken de salade zo nat dus laat ik er liever uit.  Snij het tomaatje nu in kleine stukjes. Schil de komkommer en steek de pitjes eruit. Ik doe dat zelf met een appelboor. Ik haal de pitjes eruit omdat ik ze niet lekker vind. Halveer de olijfjes.

Bak nu de champignons in de roomboter lekker krokant. Ik gebruik daarvoor een wok en hou die op t laatst schuin. Zo kan ik de champignons steeds om en om scheppen zo worden ze krokant.

Voor de dressing meng je de ingrediënten door elkaar en proef je even of t zoet genoeg is.

Neem een bord of lunchbox en begin met de ijsbergsla. Daaroverheen verdeel je de rode puntpaprika, de stukjes tomaat en komkommer. Het uitje, de olijfjes en champignons. Brokkel de feta en klodder je de dressing eroverheen.

Als je het thuis eet voor lunch kun je de salade lauwwarm eten door de krokant gebakken champignonnetjes die uiteraard koud zijn als je het als salade meeneemt. Maar ook dan toch nog erg lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.