Fat Head Nacho’s
Macro’s per portie: 176cal., 0.9khd, 14.6gr vet en 9.2gr eiwit
Fat Head Nacho’s voor bij gekruid gehakt. Gekruid met zelfgemaakte tacokruiden die ik eerder vandaag plaatste.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten voor 6 porties
- 170Gr Mozzarella 1.7×0.8khd=1.36khd
- 85gr Amandelmeel 0.85×3.7=3.14khd
- 30gr Roomkaas 0.3×2.9=0.87khd
- 1 Ei maat L
- Zout (naar smaak)
- 1 tl Gemalen Komijn
- 1 tl Gemalen Koriander
- snufje Chilipoeder
Bereidingswijze
Snijd of knip de mozzarella in kleine stukjes. Doe de mozzarella en de roomkaas in een magnetronbestendige schaal en smelt het op vol vermogen 2 minuten, roer om en doe nogmaals 2 minuten in de magnetron. Heb je geen magnetron smelt de kaas dan in een pannetje zachtjes op het fornuis.
Roer daarna het amandelmeel met de kruiden en op t laatst het ei mee. Meng goed door elkaar met je handen. Ik gebruik handschoentjes zodat ik redelijk tegen de hitte kan die er nog vanaf komt. Rol het deeg heel dun uit tussen 2 stukken bakpapier. Haal de bovenste laag bakpapier eraf en bak op 220° (hetelucht) in 15 minuten de nachoplaat mooi bruin.
Ik deed het in 2x omdat ik een combi hetelucht magnetron heb en die in het midden het gelijkmatigste bakt. Het deeg was teveel om in een keer te kunnen bakken. Terwijl de 2e portie bakte heb ik met een pizza mes de eerste plaat in driehoekjes gesneden. Tweede portie uit de oven en 1e portie er weer terug in voor nog eens 5 minuutjes. Ondertussen de 2e plaat in driehoekjes snijden en ook weer even 5 minuutjes bakken op 220°.
Af laten koelen en opeten.
Origineel recept: https://www.ditchthecarbs.com/2017/01/17/fat-head-nachos/
Hello.
I am interested in writing guest post for your blog.Are you currently accepting
Guest post.
Regard’s Angela. For a guest post.
Dear angela, thank you for your message. Please send me an email to info@lowcarb-rita.nl so i can think about it.