Eggfast 7 dagen. Afgelopen ben ik december toch weer wat kilootjes aangekomen, dus ging ik op zoek naar een simpel menuutje. Ik vond de Eggfast op de website van I Breathe I’M Hungry. Ik ben 2.1kg afgevallen in deze 7 dagen. Ik heb ook van haar het ketosoepdieet een keer gedaan. Ik heb het vertaald, gemaakt, gefotografeerd en gegeten.
De eerste 5 dagen eet je bijna geen koolhydraten, daar begin je voorzichtig mee op zaterdag en zondag. Het advies is ook geen slagroom of zoetstof te grbuiken. Ik heb men kopjes koffie met slagroom wel genomen en heb er ook Pepsi Max bij gedronken.
Dit is niet voor iedereen geschikt. Vraag het bij twijfel na aan je huisarts.
Klik op de ingrediënten in het lijstje die ik heb gebruikt om naar de website te gaan waar je dat kunt kopen.
Weekschema
Maandag | Dinsdag | Woensdag | Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag | |
Ontbijt | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei | BPCoffee 2-3 Eieren + 2el Boter Gebakken of Roerei |
Tussendoor | 1 String Cheese | 1 String Cheese | 1 String Cheese | 1 String Cheese | ***** 2 deviled eggs (4 halve) | ½ avocado met zout en peper | ½ avocado met zout en peper |
Lunch | *Eiersalade 1 plak Kaas | *Eiersalade 1 plak Kaas | **** 1 Roomkaas-pannenkoek 1el Mayonaise 1 Plak kaas (Als wrap eten) | *** 2 Snickerdoodle Pancakes (of meer) | ****** 1 portie Salted Caramel Custard | *Eiersalade 1 plak Kaas | ******* 1 portie Fettuccini Alfredo |
Tussendoor | 1 String Cheese | 1 String Cheese | ***** 2 deviled eggs (4 halve) | ***** 2 deviled eggs (4 halve) | 1 String Cheese | ½ avocado met zout en peper | ½ avocado met zout en peper |
Diner | ** Buffalo Omelet (N hele mag) | *** 2 Snickerdoodle Pancakes (of meer) | ** Buffalo Omelet (N hele mag) | ****** 1-2 porties Salted Caramel Custard | ******* 1 portie Fettuccini Alfredo | 6-8 BuffaloWings 100gr Zoet Zure Komkommer Hamburgersaus | 1 Portie No Chop Chili 1tl Zure room 50gr Geraspte kaas |
!! Salted Caramel maken |
Dag1:
Ontbijt dag 1:
Roerei:
- 3 Eieren maat L
- 40gr (Gras) Roomboter
Laat de boter smelten in een klein koekenpannetje. Klop de eieren los en giet dat in de koekenpannetje. Als het een beetje begint te stollen ga je met een spatel stukjes maken en roeren. Tot het ei gaar is.
Bulletproof Koffie:
- 1 kop Senseo
- 20gr Kokosolie
- 20gr (Gras-) Roomboter
Samen in een blendertje doen en goed laten draaien. Dan krijg je een dikke laag schuim op je koffie
Tussendoortje dag 1:
1 String Kaas
Lunch dag 1:
Das voor Maandag, Dinsdag en Zaterdag t zelfde.
Kook 6 eieren. Prik een gaatje in het kontje van het ei. Kook de eieren 8 minuten en laat ze dan onder stromend water schrikken. Laat de eieren afkoelen.
Op maandag heb ik 2 eieren zo gegeten met een klodder Mayonaise en een drupje Mosterd. Beetje zout en peper
Tussendoortje dag 1:
1 String Kaas
Diner dag 1:
BuffaloOmelet:
- 3 Eieren
- 1 el water
- 20gr (Gras)Roomboter
Vulling:
- 56gr Roomkaas
- 15gr Schimmelkaas
- 1.5 tl Hot sauce
Verwarm de ingrediënten voor de vulling met elkaar 30 seconden in de magnetron en meng goed door elkaar. Zet eventjes apart.
Klop met een keukenmachine de eieren met het water een beetje schuimig. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de geschuimde eieren op laag vuur. Als het een beetje is gestolt verdeel je voorzichtig de vulling eroverheen. Laat dan verder garen. Laat de omelet op een bord glijden en sla het laatste beetje om. Zoals op de foto.
Dag2:
Ontbijt dag 2:
Ei met kaas uit de oven
- 3 Eieren
- 30gr Geraspte kaas
- 20gr (Gras) Roomboter
- Zout en Peper
Verwarm de oven voor op 170°. Vet een ovenschaaltje in, kluts de eieren en giet in het schaaltje. Zelf kaas raspen scheelt khd maar ik had een zakje staan dus heb nu deze gebruikt. Strooi de geraspte kaas erover en zet het ongeveer 15 minuutjes in de oven.
Leg je bij het ei 1 Plak kaas in de oven tot het een cracker wordt = voor de lunch.
Ik vind het lekker als de dooier nog zacht is. Haal het ei uit het schaaltje en doe er een beetje zout en peper op.
Hou de cracker apart voor bij de lunch.
Maak de Bulletproof Koffie pas als het ei bijna gaar is
Bulletproof Koffie:
- 1 kop Senseo
- 20gr Kokosolie
- 20gr (Gras) Roomboter
Samen in een blendertje doen en goed laten draaien. Dan krijg je een dikke laag schuim op je koffie
Tussendoortje dag 2:
1 String Kaas
Lunch dag 2:
Eiersalade:
- 2 Eieren maat L
- 10gr Zaanse Mayonaise
- mespunt Mosterd
- drupje citroensap
Neem 2 gekookte eieren. (die heb je gisteren als goed is al gekookt). Prak 1 ei, roer de mayonaise, de mosterd en het citroensap erdoor tot een eiersalade. Het 2e ei heb ik met een eiersnijder gesneden en er los bijgegeten. Samen met de kaascracker die ik heb gemaakt bij het ontbijt.
Tussendoortje dag 2:
1 String Kaas
Diner dag 2:
Snickerdoodle Crepes voor 8 stuks:
Je eet er in principe 2 per keer. Maar als je echt honger hebt mag je er meer. Dit is het diner voor dinsdag en de lunch van donderdag. Ik bakte ze in 1x en heb ze gevuld bewaard in de koelkast.
Omeletjes:
- 6 Eieren
- 140gr Roomkaas
- 1 tl Kaneel
- 1 el Xucker
- 20gr (Gras) Roomboter
Mix de eieren met de roomkaas, kaneel en xucker door elkaar met een blendertje of klop met een garde. Laat dit 5 minuten rusten. Bak 8 omeletjes in een beetje roomboter.
Vulling:
- 120gr (Gras)Roomboter, (zachte)
- 50gr Xucker
- 1 el (of meer) kaneel
Door elkaar mixen en verdelen over de 8 pannenkoekjes. Ik deed dat met een spuitzakje waar ik een puntje vanaf heb geknipt. Pannenkoekjes oprollen en smullen maar.
Ik heb de eerste portie gegeten toen de vulling was hard geworden. Dat viel me best zwaar op de maag.
De tweede portie heb ik de gevulde pannenkoekjes opgewarmd in de magnetron en dat was superlekker. Dus t lekkerste is die van vandaag ook warm te eten.
Dag3:
Ontbijt dag 3:
Eiwolkjes uit de oven:
- 3 Eieren
- 20gr Jong Belegen Kaas (geraspt)
Verwarm de oven voor op 175°. Scheid de eieren en hou de eigelen los van elkaar apart. Klop de eiwitten stijf met een keukenmachine. Maak daar 3 hoopjes van op een vel bakpapier. Maak in het midden een kuiltje en laat daar per hoopje 1 eigeel inglijden. Zet dit in de oven voor 5 a 10 minuten. De laatste 3 minuten haal je ze even uit de oven en strooi je de kaas eroverheen. Zet de wolkjes voor de resterende tijd terug in de oven.
Maak nu de Bulletkoffie
- 1 kop Senseo
- 20gr Kokosolie
- 20gr (Gras) Roomboter
Samen in een blendertje doen en goed laten draaien. Dan krijg je een dikke laag schuim op je koffie
Tussendoortje dag 3:
1 String Kaas
Lunch dag 3:
In het origineel staan roomkaaspannenkoekjes. Ik heb oopsies gemaakt omdat ik dat lekkerder vind, het zijn bijna dezelfde hoeveelheden ingredienten.
Oopsies:
Verwarm de oven voor op 150°. Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop met een garde de eigelen met de roomkaas door elkaar. Spatel ze daarna door de stijfgeslagen eiwitten heen. Heel voorzichtig erdoorheen snijden als t ware zodat het wat fluffig blijft. Schep 6 hoopjes op een vel bakpapier en bak ze in 25 a 30 minuten gaar. Ik druk er altijd op omdat ik ze graag wat krokanter wil. Als ze nog te zacht zijn bak ik ze met steeds 5 minuutjes tot ze wat harder zijn ook aan de onderkant. Laat ze afkoelen. En bewaar ze in de koelkast.
Neem er 2 met een plak kaas en een drupje mayonaise voor de lunch.
Tussendoortje dag 3:
2 Deviled Eggs
Tussendoortje van woensdag en donderdag.
- 6 Eieren
- 120gr Zaanse Mayonaise
- 1 el Hete saus
- 1/2 tl Zout
Prik een gaatje in het kontje van het ei. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze daarin afkoelen. Halveer de eieren, doe eigelen in apart schaaltje. Meng deze met met mayonaise, hete saus en zout tot een mooi gladde massa. Doe dit over in een spuitzak met kartelmond en spuit het terug in de lege halve eiwitten.
1 portie zijn 4 halve eieren. Je houdt er dan 2 over die kun je eventueel tussendoor nemen als je een keer trek krijgt.
Diner dag 3:
Zelfde als afgelopen maandag maar dan als wafels gemaakt
BuffaloOmelet:
- 3 Eieren
- 1 el water
- 20gr (Gras)Roomboter
- Kokosolie voor invetten wafelijzer
Vulling:
- 56gr Roomkaas
- 15gr Schimmelkaas
- ½ tl Hot sauce
Verwarm de ingredienten voor de vulling met elkaar 30 seconden in de magnetron en meng goed door elkaar. Zet eventjes apart.
Verwarm een Wafelijzer voor en vet het goed in met kokosolie. Smelt de roomboter en meng met de eieren en het water door elkaar. Doe de helft in het wafelijzer en doe er meteen een klodder vulling bij. Laat garen en bak de volgende.
Maak vandaag alvast 2 porties Salted Caramel Custard.
Diner van donderdag en lunch van vrijdag
Voor de custard:
- 2 Eieren
- 55gr Roomkaas, kamertemperatuur
- 180ml water
- 1 1/2 el Xucker
- 1 1/2 tl Salty Caramel Extract (vanille of citroen kan ook)
Recept voor de Caramelsaus staat bij diner van donderdag.
Voor de custard: Blend eieren, roomkaas, water, zoetstof en extract door elkaar. Vet 2 schaaltjes in van 175ml. Verwarm de oven voor op 175°. Zet de schaaltjes in de oven in een waterbad. Het water staat dan rond het midden van het schaaltje. Bak in 30 Minuten of tot ze gestold zijn. Ik vond ze na 30 minuten nog erg wiebelig dus heb ze nog wat langer gedaan. Ben steeds gaan kijken. Dr komt een korstje op en dat probeerde ik in te drukken, daaraan kon ik zien of t nog heel vloeibaar was of niet. Zodra het wat vaster was heb ik ze uit de oven gehaald. Laat afkoelen, en zet ze dan in de koelkast.
De saus maakte ik vlak voor het eten. Zie Diner donderdag en lunch vrijdag.
Dag4:
Ontbijt dag 4:
- 3 Eieren
- 20gr (Gras) Roomboter
Bak de eieren in de roomboter. Ik deed weer moeilijk en wilde perse iets leuks voor de foto. Dat viel niet mee maar lukte toch redelijk haha.
Maak nu de Bulletkoffie
- 1 kop Senseo
- 20gr Kokosolie
- 20gr (Gras) Roomboter
Samen in een blendertje doen en goed laten draaien. Dan krijg je een dikke laag schuim op je koffie
Tussendoortje dag 4:
1 String Cheese
Lunch dag 4:
Snickerdoodle Crepes 2 stuks (ik heb er 4 gegeten 🙈)
Recept van dinsdag. Maar dan ff in de magnetron opgewarmd.
Tussendoortje dag 4:
2 Deviled Eggs (4 halve)
Diner dag 4:
2 porties Salted Caramel Custard. Maak t sausje vlak voor t serveren.
Voor de saus:
- 2 el Gezouten roomboter
- 2 el Xucker
- 1/4 tl Saltey Caramel Extract (vanille of citroen kan ook)
Smelt de boter met de xucker en caramelextract in de magnetron (30sec. ). Goed door elkaar mixen en verdelen over de custards.
Dag5:
Ontbijt dag 5:
Wafels:
- 2 Eieren
- 30gr Geraspte kaas
- Kokosolie voor invetten
Verhit je wafelijzer en smeer goed in met kokosolie. Meng de eieren met de kaas door elkaar in een mini blendertje. Verdeel het over je wafelijzer en bak 2 wafels.
Maak nu de Bulletkoffie
- 1 kop Senseo
- 20gr Kokosolie
- 20gr (Gras) Roomboter
Samen in een blendertje doen en goed laten draaien. Dan krijg je een dikke laag schuim op je koffie
Tussendoortje dag 5:
2 Deviled Eggs (4 halve)
Lunch dag 5:
1 portie Salted Caramel Custard. (de andere heeft mijn vriend opgegeten)
Voor de saus:
- 1 el Gezouten roomboter
- 1 el Xucker
- 1/4 tl Saltey Caramel Extract (vanille of citroen kan ook)
Smelt de boter met de xucker en caramelextract in de magnetron (30sec. ). Goed door elkaar mixen en verdeel over de custard.
Tussendoortje dag 5:
1 String Cheese
Diner dag 5:
Fettuccini Alfredo 1 Portie
Voor de pasta:
- 2 Eieren
- 28gr Roomkaas
- Snuf Zout
- Snuf Knoflookpoeder
- 1/8 tl Zwarte Peper
Oven voorverwarmen op 160°. Ingrediënten met elkaar in de magic bullet blenden. In een Vierkant bakblik van 20x20cm in 8 minuten bakken. Laat afkoelen en snij daarna in dunne sliertjes.
Voor de saus:
- 28gr Mascarpone
- 20gr Geraspte Parmezaanse Kaas
- 20gr (Gras) Roomboter
Samen smelten in de magnetron, steeds 30 seconden. Door elkaar roeren en over de pasta gieten. Niet zo mooi voor de foto maar wel erg lekker.
Marineer alvast de Kip voor het diner van morgenavond.
BuffaloChicken:
- 9 Drumsticks
- 3 teentjes Knoflook
- 50ml Hot Sauce
- 1 el Appelciderazijn
- ½ el Zwarte Peper
- 1 el Paprikapoeder
- ½ el Himalayazout
- snufje Xucker
- ½ tl Gemalen Chilipeper
Doe de drumstick in een grote ziplockzak. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Meng met de overige ingredienten en doe dat bij de kip in de zak. Laat dit een nacht marineren.
Dag6. Overgangsdag
Ontbijt dag 6:
Vandaag gewoon gebakken in de roomboter, ik gebruik heel vaak siliconenvormen om zo een mooi rond eitje te krijgen. Met koekvormpjes heb ik de kaas hartjes gesneden. Maak er nog een Bullet Koffie bij.
Tussendoortje dag 6:
Halve Avocado met Zout en Peper
Maak alvast de komkommersalade voor bij het diner:
- 100gr Komkommer
- 50ml Natuurazijn
- drupje vloeibare zoetstof
- Zout en Peper
Schil de komkommer en ontpit deze (indien gewenst). Snij in dunne plakjes en doe samen met de rest in een glazen potje. Laat zo een paar uurtjes staan.
Lunch dag 6:
Cracker:
- 1 plak Kaas
Verwarm de oven voor op 170° en leg de plak kaas erin tot deze krokant is geworden. Minuut of 5 denk ik. Iedere oven is anders dus ga tussendoor kijken.
Eiersalade:
- 2 Eieren maat L
- 10gr Zaanse Mayonaise
- mespunt Mosterd
- drupje citroensap
- 1 Plak Kaas
Neem de resterende 2 gekookte eieren uit de koelkast. Pel en prak de eieren, roer de mayonaise, de mosterd en het citroensap erdoor tot een eiersalade.
Tussendoortje dag 6:
Halve Avocado met Zout en Peper
Diner dag 6:
Buffalochicken:
Bak de gemarineerde Kipdrumsticks zoals je wil. Ik deed ze 30 minuutjes in de Tefal Actifry.
Maak ondertussen de saus. Het recept voor de saus vind je hier.
Neem 5 of 6 kipdrumsticks, serveer met de zoetzure komkommer en Saus.
Dag7. Overgangsdag
Ontbijt dag 7:
Bulletkoffie:
- 1 kop Senseo
- 20gr Kokosolie
- 10gr (Gras) Roomboter
Samen in een blendertje doen en goed laten draaien. Dan krijg je een dikke laag schuim op je koffie.
Tussendoortje dag 7:
Halve Avocado met Zout en Peper
Lunch dag 7:
Fettuccini Alfredo 1 Portie
Voor de pasta:
- 2 Eieren
- 28gr Roomkaas
- Snuf Zout
- Snuf Knoflookpoeder
- 1/8 tl Zwarte Peper
Oven voorverwarmen op 160°. Ingrediënten met elkaar in de magic bullet blenden. In een Vierkant bakblik van 20x20cm in 8 minuten bakken. Laat afkoelen en snij daarna in dunne sliertjes.
Voor de saus:
- 28gr Mascarpone
- 20gr Geraspte Parmezaanse Kaas
- 20gr (Gras) Roomboter
Samen smelten in de magnetron, steeds 30 seconden. Door elkaar roeren en over de pasta gieten.
Tussendoortje dag 7:
Halve Avocado met Zout en Peper
Diner dag 7 (voor 2 personen gehakt):
- 1 portie Fat Head Nacho’s
- 500gr Runder Gehakt
Tacokruiden: - 1½ tl Paprikapoeder
- 3tl Gemalen Komijn
- 1tl Cayennepeper
- 1½ tl Gedroogde Oregano
- Snuf Knoflookpoeder
- 1tl Gemalen Zeezout
- 1tl Gemalen Peper
- Snuf Uienpoeder
Meet de kruiden af en meng door het gehakt heen. Bak het gehakt rul tot het gaar is. Lekker met een klodder zure room en wat fijngesneden Paprika.
Ik heb deze eggfast niet bedacht alleen maar vertaald, gemaakt, gegeten.
DOES AN EGG FAST WORKS?
It worked for me. Good luck