Death by chocolate cheesecake

Death By Chocolate Cheesecake

Macro’s per puntje: 357cal., 4.8khd, 33.1gr vet en 7.6gr eiwit

Death By Chocolate Cheesecake maakte ik voor mijn eigen verjaardag op 1 Mei. 16 stukjes stond er…….ik dacht toen ik de taart aan het snijden was: Oké eerst door 4, en dan die 4 stukken nog een keer door 4…….hmmz minipuntje zeg. Maar…..t was meer dan genoeg haha. Zo vullend. Zo lekker. Van die taart heb ik een paar puntjes in de diepvries gedaan. Als ik dan ergens heen ga kan ik men eigen stukje taart meenemen.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:

Topping:

  • 80ml Slagroom 2.32khd
  • 50gr KristalSweet
  • 85gr AH Delicata 85% 14.45khd (in stukjes gehakt)

Bereidingswijze

Bodem:
Oven voorverwarmen op 160° (Hetelucht). Mix het amandelmeel, met de cacao, kristalsweet en als laatste de gesmolten boter. Dat heb ik met een spatel op de bodem van een springvorm 22cm gedrukt. De springvorm heb ik eerst bekleed met een dun teflonvel speciaal voor bakken in de oven. Bakpapier kan ook. Met een vork heb ik gaatjes geprikt in de bodem. De bodem heb ik 10 minuutjes gebakken. Laat afkoelen. Klik daarna de rand even los om die in te smeren met 2tl roomboter. Ik gebruik grasroomboter die wordt best snel zacht buiten de koelkast en smeert daardoor lekker.

Vulling:
Voor de vulling laat je eerst in een klein pannetje de chocolade smelten met de boter. Rustig doorroeren en zodra het een mooie egale massa is apart zetten. Klop in een grote kom de roomkaas een beetje luchtig. Voeg de zoetstof en vanillearoma toe. Daarna 1 voor 1 de eieren erdoor mixen. Als laatste de cacao, slagroom en het chocolade-botermengsel tot goed gemengd.

Zet de oven weer aan, maar nu op 150°

Mijn vulling was zo dik dat ik het met een spatel voorzichtig heb verspreid. Ik heb een combimagnetron met een ronde bakplaat. Die vul ik met flinke laag water dan zet ik de springvorm op het eerste rekje in het midden van de oven. In 60 minuten gaar bakken tot het midden nog een beetje wiebelig is. Een kwartier laten staan met de deur open. Uit de oven halen nog eens 15 minuutjes laten afkoelen, dan op een theedoek in de koelkast zetten voor minstens 3u.

Topping:
In een klein pannetje de slagroom verwarmen tot je bubbeltjes ziet. De vanillearoma, kristalsweet en gehakte chocolade toevoegen. Laten staan voor 5 minuutjes. Na 5 minuutjes ga je het met een garde goed doorroeren. Ziet er een beetje raar uit maar t wordt een mooie donkere massa. Dat giet je over je cheesecake, het mag best van de cake afdruipen. Lekker met een paar framboosjes en een toefje slagroom.

Vertaald Recept gevonden op: https://alldayidreamaboutfood.com/low-carb-death-by-chocolate-cheesecake/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.