Courgette Wafels met Feta en Tzatziki

Courgette Wafels met Feta en Tzatziki

Macro’s: 392cal., 10khd, 27gr vet en 25gr eiwit

Courgette Wafels met Feta en Tzatziki. Geïnspireerd door deze courgettepannenkoekjes van Gobento. Al heel vaak gemaakt en een van de recepten die ik lekker blijf vinden, ondanks dat ik de courgette een beetje ben tegengegeten. Op 14 Juli 2017 maakte ik ze voor t eerst in een wafelijzer. Ik had er shoarma, komkommersalade en knoflooksaus bij.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN 1 portie

Zelfgekweekte Courgette | LowCarb-Rita.nl
Zelfgekweekte Courgette | LowCarb-Rita.nl

Wafels:

Tzatziki:

BEREIDINGSWIJZE

Wafels

Rasp de courgette met een grove rasp. Leg in een vergiet een stuk keukenpapier in en doe daar de geraspte courgette in. Zo kan het vocht er goed uittrekken. Bestrooi nog met wat zout als het er nog erg nat uitziet. Soms doe ik het s avonds en ga dan naar bed.

Knijp er na het uitlekken nog zoveel mogelijk vocht eruit. Dit kun je doen in een kaasdoek of hydrofiele luier. Of gewoon met een theedoek.

Doe de courgette in een kom. Snipper het lente-uitje, klop het ei lichtjes op en meng dit samen met de kruiden door de courgetterasp. Als laatste verkruimel je de feta boven het geheel en roer je dat er nog eventjes doorheen.

Verhit je wafelijzer en spray het in met bakspray. Ik gebruik deze van Body&Fit. Dan bestel ik er vaak 3 tegelijk is een combideal. Verdeel de geraspte courgette over je wafelijzer, klap dicht en bak totdat ze gaar zijn. Baktijd weet ik niet want het is toch elke keer weer een beetje anders. De ene keer heb je een groter ei dan de andere keer. De courgette kan net iets natter zijn. Gewoon af en toe kijken tot jij denkt ja zo vind ik ze goed.

Tzatziki

Ik steek altijd de pitjes uit komkommer met een appelboor. Die pitjes gooi ik weg, ik vind ze niet lekker, ze maken de saus zo nat en anders proef ik heel de avond nog komkommer. Rasp de komkommer met een fijne rasp. Laat het uitlekken in een zeefje en knijp daarna het vocht er uit. Meestal lukt dat met een stukje keukenpapier. Weeg de Yoghurt af, pers daarboven het teentje knoflook uit, doe de rest van de ingrediënten erbij en roer goed door. De hoeveelheid peterselie en bieslook is smaakbepalend. Begin met een theelepel van ieders. Drupje zoetstof hoeft niet maar vind ik wel lekker.

Courgettepannenkoeken met Tzatziki | Gobento.nl
Courgettepannenkoeken met Tzatziki | Gobento.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.