Cinnamon Roll Soufflé Pancake

Cinnamon Roll Soufflé Pancake

Macro’s: 539cal., 3khd, 45gr vet en 27gr eiwit

Cinnamon Roll Soufflé Pancake komt uit het #quickketobook van Ketodietapp wat ik heb gewonnen via Instagram. Ik heb het vertaald en al een paar keer gemaakt.

Soufflé is een gerecht uit de Franse keuken. Het bestaat uit een basis van geklopt eigeel waar verschillende ingrediënten aan worden toegevoegd, en vervolgens geklopt eiwit. Het geheel wordt in de oven gebakken. Bron: Wikipedia
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

Vulling:

Pancake:

Glazuur:

  • 15ml Slagroom 0.46khd
  • 28gr Mascarpone 0.84khd
  • Snuf Kaneel of Vanillepoeder
  • 1 tl StevialaFrost

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180° (Hetelucht heb ik)

Begin met de vulling. De boter smelten, zoetstof en kaneel erdoor roeren en aan de kant zetten.

Voor de Pancake splits je de eieren. De eigelen een beetje los kloppen met 2 vorken of een kleine garde. De eiwitten lobbig kloppen met een mixer, en als ze beetje lobbig zijn doe je de zoetstof en de cream of tartar erdoor. Als de eiwitten stijf geklopt zijn zeef je voorzichtig het kokosmeel erover en snij je dat er met een spatel doorheen. Probeer de lucht in de eiwitten te laten. Daarna voorzichtig de eigelen er door spatelen.

Beetje boter laten smelten in een koekenpan daar doe je het pancakebeslag in en trek met de achterkant van een lepel er een “spoortje” in. Dat “spoortje” vul je met het boterkaneelmengsel. Met een klein lepeltje ging dat redelijk makkelijk.

Op laag vuur een minuut of 5 bakken tot de bodem een beetje bruinig kleurt. Dan zet je de pan voor 5 minuten in de oven of zolang als het nodig is om het een beetje te kleuren.

Voor het glazuur mix je de mascarpone met de slagroom, de kaneel en de zoetstof. Haal de soufflé uit de oven giet het glazuur eroverheen en smullen maar.

Variatie

Ipv de roomboter met kaneel kun je ook een klein beetje rood fruit pureren met bijvoorbeeld alleen een beetje zoetstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.