Chinese Tomatensoep met Kip, Prei en Tauge

Chinese Tomatensoep met Kip, Prei en Tauge. Het originele recept is van Zjenni van der Heijden van MijnKetokeuken.nl op Facebook. Ik ging met haar afgelopen zomer een dagje naar de Vlindersafari in Gemert en bij thuiskomst hebben we samen een kopje soep met een Broodje Bapao gegeten. Ik maakte voorheen heel vaak de Zoetzure Chinese-Tomatenkippensoep van Gobento.nl en heb beide recepten gebruikt voor deze versie.

Macro’s per portie: 104cal., 7.2khd, 4.5gr vet en 6.9gr eiwit

INGREDIËNTEN 8 Porties

  • 350gr Kipdijfilet
  • 1 liter Water
  • 3 Kippenbouillonblokjes
  • 15gr Roomboter 0.15khd
  • Klein stukje verse Gember
  • 1 Middelgrote Ui (75gr = 4.9khd)
  • 125gr Tauge 3khd
  • 1 Flinke teen Knoflook 3.1khd
  • 2 blikken Tomatenblokjes 44khd
  • 1 Flinke Prei (75gr =)1.6khd
  • Rijstwijnazijn (van de Lidl tijdens de “oosterse weken”te koop)
  • Vloeibare zoetstof
  • Snufje gemalen Kruidnagel

BEREIDINGSWIJZE

Doe het water met de kippenbouillonblokjes en de kipdijfilet in een grote pan. Koop de kipdijfilet in ongeveer 10 minuutjes gaar. Het vlees moet van makkelijk loslaten van de botjes. Haal de kipdij uit de pan en laat een beetje afkoelen. Haal de velletjes eraf en gebruik die voor Knabbelkip of gooi het weg. Pluk de kip van de botjes af, weeg en verdeel over 8 bakjes. Verdeel de rauwe Tauge over de bakjes.

Snij de prei in dunne reepjes, de ui in blokjes en pers een teen knoflook en een stukje verse gember. Smelt de roomboter en fruit daarin de ui met de knoflook en de gember een beetje glazig. Doe de tomatenblokjes erbij en kook zachtjes totdat de ui gaar is. Doe dit over in een grote blender, voeg 1 liter bouillon toe en pureer het geheel. Breng alvast op smaak met Rijstwijnazijn, vloeibare zoetstof en een snufje gemalen kruidnagel. Proef zelf eventjes tussendoor want iedereen heeft een andere smaak. Ik deed er ongeveer 60ml rijstwijnazijn bij, een paar kneepjes vloeibare zoetstof en ¼tl gemalen Kruidnagelpoeder. Je mag het iets zoeter/zuurder/kruidiger zijn dan je lekker vind omdat de overige bouillon er nog bij gaat. Ik heb een grote blender maar t paste er niet allemaal in.

Giet het bij de rest van de bouillon, doe de prei erbij en kook nog eventjes een paar minuutjes tot de prei bijna gaar is. Proef tussendoor eventjes en voeg nog wat rijstwijnazijn, zoetstoef en/of kruidnagel toe.

Laat een beetje afkoelen en verdeel het over de 8 bakjes met geplukte kip en tauge. Laat verder afkoelen en bewaar in de diepvries.

Low Carb Chinese Kippensoep met Croutons
Low Carb Chinese Kippensoep met Croutons | Lowcarb-Rita.nl

2 comments

  1. Hallo Rita,
    Ik heb je chinese tomatensoep gemaakt. Superlekker!!!
    Dit is echt een blijvertje hoor. Zelfs mijn man, die geen tomaten lust, vond hem erg lekker

    Groetjes Margriet
    P.s. geen idee waarom elk woord een hoofdletter heeft. 😃👍🏼

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.