Cheesecake (Naturel) met xucker chocolade en noten

Cheesecake (Naturel) met xucker, chocolade en noten

Macro’s per punt zonder de chocolade en noten: 599cal., 5.3khd, 56.5gr vet en 15.4gr eiwit

Cheesecake (Naturel) met xucker chocolade en noten. Variatie van vandaag. De cheesecake van de week al gebakken en elke dag voorzien van een andere topping. Eerste punt was met mangoslices en Ganache, tweede was met gepureerde aardbeien, derde was met gepureerde frambozen en mijn vierde portie van vandaag met gesmolten pure chocolade, notenmelange en een paar witte chocodrops.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN CHEESECAKE

Bodem:

Cheeselaag:

BEREIDINGSWIJZE

Bekleed de bodem van een springvorm 22cm met een stuk bakpapier of gebruik een op maat geknipt teflonvel (zelf ooit gekocht bij Lidl of Aldi). Dat teflonvel kun je steeds weer opnieuw gebruiken, ik vind dat wel handig. Verwarm de oven  voor op 180° (Hetelucht heb ik).

Smelt de roomboter. Mix met een garde het amandelmeel met de zoetstof en de vanille. Doe de roomboter erbij en vouw het door elkaar met een spatel. Druk met je handen of spatel het deeg in de springvorm. Bak de bodem op 180° 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Mix de roomkaas, crème fraîche, mascarpone met de puderxucker en het citroensap. Daarna 1 voor 1 de eieren erdoor heen mixen. Als het eerste ei er helemaal doorheen is gemengd doe je het volgende ei er pas bij.

Als alles goed gemengd is, proef je even of het zoet genoeg is. Voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe. Schep het daarna op de bodem en strijk je het zoveel mogelijk plat met een spatel. Klop een paar keer met de springvorm op het aanrecht om eventueel lucht eruit te kloppen.

Ik gebruik een combi magnetron met glazen draaiplateau, een metalen bakblik wat ik tot de rand toe vul met koud water. Daar zet ik een rekje in en daar bovenop zet ik de springvorm.

Bak de cheesecake 60 minuten. Het midden mag nog een beetje wiebelen. Ik zelf vind dat altijd een moeilijk punt maar aldoende leert men. Laat de cheesecake in de oven staan maar zet het deurtje op een kier. Na een half uurtje pak je het uit de oven en laat het verder afkoelen tot kamertemperatuur. Dan mag het in de koelkast verder afkoelen. Ik doe meestal heel de nacht met een bord op de springvorm. Ik heb er 8 punten van gesneden.

Variatie

  1. Dunne schijfjes mango. 15gr gesmolten 85% chocolade met 15ml slagroom en smeerde dat erover uit.
  2. 50gr DiepvriesAardbeien eventjes een beetje ontdooien, 15ml citroensap en een kneepje vloeibare zoetstof erbij in een blendertje laten draaien of met een vork prakken.
  3. 50gr Frambozen ook even ontdooien , 15ml citroensap en een kneepje vloeibare zoetstof erbij laten draaien in een blendertje of met een vork prakken.
  4. Voor de variant op de foto heb ik 20gr Chocolade laten smelten au bain marie. Met een spatel op het stukje taart gesmeerd en daar 25gr gemengde noten in gedrukt.

2 comments

  1. Beste Rita,
    Ik zou nog graag willen weten welk programma je van de combimagnetron gebruikt en op welke temperatuur je de taart bakt.
    Bedankt,
    Walske

    1. Hoi Walske, op 180° 60 minuten. Ik gebruik dan de Hetelucht stand. Staat een 3-armig ventilatortje bij (bij mijn apparaat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.