Broodjes van Adam’s brotmix

Broodjes van Adam’s brotmix

Macro’s: 302cal. 1.5khd, 18.5gr vet en 25gr eiwit per stuk

Broodjes van Adam’s brotmix. Te bestellen bij diverse webshops. Er waren eerst maar 2 soorten donker en licht. Nu meerdere dus mocht je het gaan bestellen let dan even op welke je besteld. Bij de ingrediënten zal ik de links zetten naar de soorten waar ik deze combi mee maak.

Ik heb stiekem toch al veel broodrecepten gemaakt gedurende afgelopen 3 jaar (bijna). De meeste recepten waren eenmalig. Ketobuns van Ketodietapp heb ik het meeste gemaakt. In verschillende varianten.

Adam’s brotmix was ook lekker, vooral het knapperige korstje was erg “echt”. Maar de geur van dat brood ging me een beetje tegenstaan. Zo ben ik gaan zoeken op internet en zag bij Body&Fit een klant review staan van iemand die er zaden en eieren bij gooide. Lid van deze Facebookgroep. Ik heb haar naar de hoeveelheden gevraagd en er een beetje mee gesleuteld. Zo kwam ik uit tot de volgende hoeveelheden.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 4 stuks (of 8)

 

Bereidingswijze

Als eerste doe je de broodmix met de 2 zakjes gist in een keukenmachine met kneedhaak. Ik koop altijd heel lijnzaad en maal dat zelf voor gebruik tot meel met een Mini Blender. Doe de fiberhusk met het gemalen lijnzaad en de pecannoten bij de broodmix en laat het eventjes draaien dat het goed door elkaar is gemengd.  Nu doe je er het ei en het handwarme water bij. Zet de machine aan en kneed zeker 2 minuten door.

Na die 2 minuten weeg ik het om het zo in gelijke stukken te verdelen. Ik begon met 4 stukken, voor 4 grote broodjes. Leg de broodjes op een bakrek en laat het in de oven rijzen. Officieel moeten ze op 50° 45 minuten rijzen. Omdat mijn combi als laagste stand 40° heeft doe ik het meestal 60 minuten.

Na 60 minuten haal je de broodjes uit de oven. Zet de oven op 200° en bevochtig de broodjes met water. Als de oven warm is gaan de broodjes er weer in en bak ze in ongeveer 40 minuten gaar. Officieel volgens de verpakking moet het 50 minuten maar dat is voor een heel brood. Ik doe ze iets minder lang omdat het broodjes zijn. Let op ga na bijvoorbeeld 35 minuten kijken, iedere oven is anders.

Adam's Puntjes | lowcarb-rita.nl
Adam’s Puntjes | lowcarb-rita.nl

 

5 comments

 1. Hoi Rita,
  Ik ben een fan van vele van jou recepten. Ik heb nu de adams brot mix 2.0 ontvangen. Welke aanpassingen zijn daar het lekkerste voor?
  Verder wil ik graag weten of ik het goed begrijp dat ik voor het bovenste recept 2 zakken adams brood moet gebruiken 1x licht en 1 keer donker? Of had “en” – of moeten zijn in het recept?
  Alvast bedankt voor je reactie en inspiratie ??

  1. Adam’s brot 2.0 heb ik nog niet geprobeerd, maar gezien de ingrediënten zou ik die zonder extra toevoegingen bakken. Dit recept is voor de versie die tevoorschijn komt als je dr op tikt. En ik heb even aangepast dat het of 1 zak donker of 1 zak lichte mix moet zijn. Dank je wel.

 2. We hebben het donkere adam’s brot gisteren voor het eerst gebakken. Ons viel het wat tegen, erg zout en kauwgom achtige structuur.
  We hebben nu een pak wit met bruin gemengd omdat in wit maar een fractie van de hoeveelheid zout zit dan in het bruin.
  Ook hebben wij de pecan noten vervangen door walnoten omdat wij die in huis hadden.
  Brood staat nu in de oven te rijzen en ben benieuwd of het met deze variant beter smaakt.

 3. Een update van mijn vorige bericht.
  Een uitstekend recept waarbij het brood een veel minder kauwgom achtige structuur en door het mengen van wit met bruin ook veel minder zout..
  Eerst onbelegd geprobeerd wat prima was en daarna met boter en pindakaas, echt lekker.
  Bedankt voor dit heerlijke recept.

  1. Hey die Bert, fijn dat je het zo wel lekker vind. Varieren kan inderdaad met de ingredienten. Bedankt voor je feedback gr Rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.