Broccoli puree met soepstengels

Broccoli Puree met Soepstengels

Macro’s soep per portie: 140cal., 6,6khd, 7gr vet en 10gr eiwit

Broccoli puree met soepstengels. Het is het recept van Ineke maar op een of andere manier wordt het bij mij altijd erg dik dus doop ik m om tot puree.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 Broccoli = 500gr 4khd
  • 1 Ui = 60gr 3.96khd
  • 2 Teentjes Knoflook = 6gr 1.86khd
  • Kokosolie
  • ½ liter water
  • 30ml Slag (Room) 0.87khd (1.2khd)
  • 1 Bouillonblokje (kip)  2.6khd
  • 2 Takjes Verse Basilicum
  • verse peper naar smaak

Bereidingswijze

Ik begin altijd met water te koken in een waterkoker. Was de broccoli, snij de roosjes van het stammetje, schil het stammetje en draai die door de spirelli/spiraaldraaier heen (broccoletthie). Snij de ui in blokjes en pers de knoflookteentjes uit.

Fruit de uitjes aan in een beetje kokosolie, als ze een beetje glazig zijn roer je de knoflook erdoorheen. Doe dan het gekookte water, het bouillonblokje en de roosjes broccoli erbij. De broccoletthie gaat bovenop. Laat zachtjes een minuut of 6 koken.

Na 8 minuten haal je voorzichtig de broccoletthie er uit en leg dat even aan de kant. De rest van de soep pureer je met de (Slag)room en de takjes basilicum. Ik gebruik daar een blender voor maar een staafmixer kan ook prima. Proef even en draai er eventueel nog wat verse peper over en voor de foto een takje verse basilicum. De tweede portie neem ik dan wat later in de week.

Variatie

Ook lekker met Snel Magnetron broodje en een klodder mascarpone of crème fraiche

Broccolipurree | LowCarb-Rita.nl
Broccolipuree | LowCarb-Rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.