Bloemkoolwafels met sambalmayonaise

Bloemkoolwafels met sambalmayonaise

Macro’s: 5.19khd 702cal. 52gr vet en 53gr eiwit 

Bloemkool vond ik altijd al lekker. T liefste at ik het met een wit sausje van maizena, suiker en nootmuskaat zoals mijn moeder het maakte. Zelf heb ik het een paar keer geprobeerd maar het mislukte altijd. Toen ging ik LowCarb eten liet ik het sausje gewoon weg. Een beetje nootmuskaat was genoeg.

Eerlijk gezegd wist ik niet dat je zoveel lekkers kon maken met bloemkool. Ik zag een recept voor bloemkooltosti, maakte die en bedacht me daarna dat die ook vast wel in een wafelijzer kon. Ik heb een wafelijzer wat hartjeswafels maakt en ik heb er een die vierkante wafels maakt. Dus zo gezegd zo gedaan……………hier komt mijn recept.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 300gr Bloemkool, rauw 8.7khd
  • 2 Eieren maat L
  • 30gr GranoPradano (harde italiaanse kaas Lidl)
  • 100gr Jong Belegen Kaas
  • Bakspray
  • 25gr Mayonaise 0.32khd
  • 5gr SambalOelek 0.12khd
  • Zout& Peper

Bereidingswijze

Begin met het raspen van de bloemkool en de jong belegen kaas*. Ik doe dat met een keukenmachine gaat lekker snel en geeft niet zo’n rotzooi in je keuken. Roer er nu de eieren en grano pradano door. Als laatste een beetje zout en peper naar smaak. Zet je wafelijzer aan en spray in met bakspray. Als je wafelijzer warm is kun je er wat van het bloemkoolbeslag opscheppen en bak je tot de wafels klaar zijn. Dit kan per wafelijzer en smaak verschillen. Ik eet ze het liefste meteen als ik ze gebakken heb. Meng de mayonaise met de sambal en schep erop of dip de wafels erin. Smakelijk eten.

*In zakjes voorgeraspte kaas zit een antiklontermiddel wat zorgt voor khd’s. Ik persoonlijk vind dat zonde en rasp het daarom zelf. Zelfgeraspt kun je het in de diepvries bewaren. Ik neem dan een grote plastic ziplock zak vul die voor de helft met kaas en leg het zo plat mogelijk in de diepvries zodat de kaas een beetje los van elkaar kan bevriezen. Als het bevroren is kun je het in porties eruit pakken.

Variatietip

Doe de Sambal al door het mengsel.
Gebruik eventueel Italiaanse- of Grieksekruiden en maak er Knoflooksaus of Tzatziki bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.