Bleekselderijsoep met gehaktballetjes
Macro’s: 394cal., 6.2khd, 25.9gr vet en 32.5gr eiwit
Bleekselderijsoep met gehaktballetjes. Super simpel en makkelijk. Ik maak zakjes met de gehaktballetjes en gesneden bleekselderij, die doe ik in de diepvries. Voor als ik een keertje haast heb of geen zin heb ik uitgebreid koken dan pak ik een zakje uit de diepvries en maak het volgens de bereiding klaar.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 200gr Bleekselderij 4khd
- 100gr Gehakt (ik had rundergehakt)
- 250ml Bouillon 1.3khd
- 15ml Room 0.6khd
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
BEREIDINGSWIJZE
Het gehakt kruiden met paprika- en kerriepoeder. Kleine balletjes draaien en even apart houden. Van de bleekselderij snij je een reepje van de onder- en eventueel de bovenkant af, en snij de stengels in smalle reepjes. Goed wassen.
Vul een pannetje met 250ml water, doe daar de gehaktballetjes en de bleekselderij in en verkruimel er nog een half bouillonblokje overheen. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 12 minuutjes koken. Met de deksel op de pan, anders ontsnapt er teveel vocht.
Doe het in een soepkommetje en giet er de kookroom bij. Lekker met een Adam’s Brotje met kruidenkaas.
Geef een reactie