Avocado limoen kokos smoothie

Avocado Limoen Kokos Smoothie

Macro’s: 527cal. 8khd, 51gr vet en 7gr eiwit met mijn ingrediënten

Avocado’s bevatten goede vetten. Iets wat erg belangrijk is binnen lowCarb eten. Ik denk dat mijn eerst avocado niet helemaal goed rijp was, want ik kan me nog vaag herinneren dat ik de 2 helften niet makkelijk kon draaien. dat zal ook de reden zijn geweest dat ik avocado toen niet lekker vond. Meer weetjes over avocado vind je op Gobento

In dit recept gaat ook een halve avocado maar door de limoen proef je de avocado niet meer, tenminste niet nadat je hem in de koelkast hebt laten indikken.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingredienten voor 1 persoon

Bereidingswijze

Voor een lekkere dikke smoothie kun je het beste beginnen met het in de koelkast zetten van het blikje kokosmelk (minimaal 12u).  In de koelkast scheidt zich de room van het water, de room bovenin het water onderin. De room is dan lekker dik en je kunt het er makkelijk vanaf scheppen. Probeer zoveel mogelijk van de dikke room te gebruiken en schenk bij tot aan de 180ml, ik doe dat zelf op een weegschaal die ook ml aangeeft.

Doe het met de avocado en geraspte kokos in een blender en laat een paar minuten draaien. Laat het zeker een paar minuten draaien zodat de geraspte kokos niet meer te herkennen is. Nu doe je het limoensap en de zoetstof erbij en weer laten draaien tot het goed gemengd is.

Ik doe het daarna in een glazen potje met deksel, gooi het chiazaad erbij en schud een paar keer heel hard. Nu gaat het weer de koelkast in voor zeker een paar uurtjes. Soms de hele nacht.

Lekker met een klodder Slagroom en SukrinGold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.