Avocado Eiersalade met krokant gebakken Ontbijtspek

Avocado Eiersalade met Ontbijtspek

Macro’s: 400cal., 3khd, 33gr vet en 22gr eiwit

Avocado Eiersalade met Ontbijtspek. Avocado is een bron van goede vetten, de eerste keer dat ik avocado at dacht ik ook juk das niet zo lekker als ik had gehoopt. Maar……….ik had denk ik een avocado die nog niet helemaal rijp was. Op Gobento heb ik er een blogje over geschreven, over wat ik heb gevonden op internet. En door te blijven proberen heb ik nu inmiddels een aantal recepten die ik graag maak.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

Salade

Dressing

Bereidingswijze

Begin met het koken van de eieren. Prik met een eierprikker een gaatje in de onderkant (de bolle kant). Leg ze in een pannetje met koud water en breng dat aan de kook. Als het water kookt zet je de kookwekker op 8 minuten. Na 8 minuten pak je het pannetje van het fornuis en laat je de eieren schrikken door ze een paar tellen onder stromend koud water te houden. Dit schrikken doen we zodat we ze daarna beter kunnen pellen. Laat wat koud water in de pan en laat de eieren daarin afkoelen.

Leg de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan, het vet loopt snel genoeg uit de ontbijtspek dus extra vetten zijn niet nodig. Ik laat ze op een heel lage stand langzaam bruin en krokant worden.

Pel de eieren en prak ze met een vork fijn of gebruik een eiersnijder. Doe het ei in een schaaltje. Verkruimel 1 van de plakjes ontbijtspek en doe het bij de eieren in het schaaltje. Snij het lente-uitje in dunne ringetjes. Pak de avocado, snij in tot op de pit, pak beide helften vast en draai in tegenovergestelde richting een van de helften los van de pit. Wip de pit eruit en lepel de avocado leeg. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en doe de blokjes en ringetjes bij de eieren en de ontbijtspek in het schaaltje.

Meng voor de dressing de Griekse Yoghurt met de zure room, het limoensap en de dille topjes door elkaar. Roer door de salade heen en breng op smaak met zout en peper. Breek de overige plakjes ontbijtspek in wat grotere stukken en gebruik die als garnering. Lekker op Adam’s brot  of op n mini lijnzaadcrackertje uit dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.