Aspergesoep met Roomkaas-Hamrolletjes

Aspergesoep met Roomkaas-Hamrolletjes

Macro’s: 291cal., 12khd, 19gr vet en 16gr eiwit

Aspergesoep met Roomkaas-Hamrolletjes. Ik eet niet heel vaak ham, maar dit was een erg lekkere combi. Geïnspireerd door het recept van Ineke op Gobento met iets andere hamrolletjes.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

    • 250gr Witte Asperges 8khd
    • 250ml Kippenbouillon 1,3khd
    • 2 el = 30ml Room 1,2khd
    • 52gr = 2 plakjes YorkHam of Ham naar keuze 1khd
    • 50gr Roomkaas
    • paar vers geknipte sprieten Bieslook\snufje peper

Bereidingswijze

Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller. Dit doe je het beste 2x rond zodat je geen draden overhoudt. Snij de asperge’s in 3 stukken en kook ze in 250ml water met een half blokje bouillon in ongeveer 10 minuten gaar.

Terwijl de soep aan het koken is kun je de roomkaas-hamrolletjes maken. Ik sneed met een mes een dun reepje uit het kuipje roomkaas en rolde dat in een plakje ham. Ik had 2 plakjes ham en heb ze na het vullen doorgesneden met een mes. Paar sprietjes bieslook erop en klaar zijn de rolletjes.

Na 10 minuten pak je 2 “aspergetopjes” uit de pan en hou die eventjes apart. Pureer de soep nu met een staafmixer of gebruik een blender. Als laatste doe je de room erbij. Giet het in een schaaltje en zet de 2 achtergehouden topjes in de soep.

LowCarb Aspergesoep met Ham-Roomkaasrolletjes | lowcarb-rita.nl
LowCarb Aspergesoep met Ham-Roomkaasrolletjes | lowcarb-rita.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.