Adam’s Brotje KipKerrie Salade
Macro’s voor de kipkerrie salade: 321cal., 2khd, 23gr vet en 25gr eiwit (de waarde kan wisselen als je meer of minder kipfilet gebruikt)
Adam’s Brotje KipKerrie Salade al verschillende keren gemaakt. Ik vind het zelf t lekkerste op een broodje….en dan een hard broodje. De eerste keer dat ik het maakte deed het me denken aan een “normaal” pistoletje met kipkerriesalade doordat ik mijn gehemelte beschadigde bij de eerste hap haha.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 1 Adam’s brotje 1.5khd
- 1 Kipfilet
- ¼ blokje Kippenbouillon 0.6khd
- 125ml Heet water
- 20gr Zaanse Mayonaise 0.3khd
- 20gr Roomkaas 0.6khd
- 15gr Griekse Yoghurt 10% vet 0.5khd
- 1 tl Kerriepoeder
- snuf Knoflookpoeder
- snuf Cayennepeper
- Zout & Peper
BEREIDINGSWIJZE
Knijp boven een klein pannetje het blokje kippenbouillon fijn en doe daar 125ml heet water bij. Kook de kipfilet in de bouillon in ongeveer 10 minuutjes gaar. Haal de kipfilet uit het pannetje en laat wat afkoelen.
Meng nu alvast de mayonaise, met de roomkaas en de Griekse Yoghurt met de kerrie door elkaar.
Als de kipfilet is afgekoeld kun je m uit elkaar plukken. ik doe dat gewoon met mijn vingers. Meng de kipfilet met de rest. Snufjes knoflookpoeder en cayennepeper erbij naar smaak. Ik vind m pittig t lekkerste dus een paar snufjes cayennepeper.
Klaar is de Kipkerrie Salade, erg lekker op een zelfgemaakt Adam’s brotje met een beetje sla.
Geef een reactie